Chokladpaj

1 ogräddat pajskal (som frysts)

Fyllning:
140 g osaltat smör
150 g mörk choklad
salt
8 msk kakao
3 msk créme fraiche
3 msk ljus sirap
4 stora ägg
200 g strösocker

Det frysta pajskalet gräddas i 180 g ugn i ca 10 min tills det får lite färg. Blanda ihop smör, choklad, en nypa salt och 8 strukna matskedar kakao. Sätt skålen i en kastrull med lite vatten i och låt det smälta på svag värme. Vispa samman ägg och socker. Blanda i 3 matskedar creme fraiche och 3 matskedar ljus sirap. Blanda försiktigt ihop chokladsmeten när den har smält. Häll  i pajskalet och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter i 150 grader. Servera med créme fraiche och gärna färska, syrliga bär, t.ex hallon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>